Tentdienst Donkerbroek

Gepubliceerd op 7 juli 2019 om 15:54

Op zondag 7 juli stond de wekker bij velen van ons al vroeg, want we mochten in de tentdienst in Donkerbroek zingen. We hadden geen adres opgekregen, maar het zou in de grote tent zijn die aan het begin van het dorp zou staan. Deze was inderdaad niet te missen! De tent begroette ons al van verre en binnen werden we hartelijk welkom geheten met koffie en thee. Lees verder ... 

(Tekst: Sandra de Boer; Foto's: Simon Friso, Caroline van der Sterre)

 

Nadat dirigent en geluidsman de laatste dingen hadden getest, kon het koor de stemmen vast opwarmen door alvast wat nummers door te nemen en te soundchecken. Langzamerhand kwamen er steeds meer mensen binnen die allemaal wat koffie en thee konden krijgen. Om 10.00 uur begon de dienst met als thema "ik ga op reis..." Deze dienst hebben we allerlei nummers van onze nieuwe cd (die momenteel in de maak is) laten horen. We begonnen als koor met het zingen van "I will sing of my Redeemer" met een mooie solo van Esther, die gevolgd werd door "de Kracht van Uw liefde" met de gemeente.

 

Iedereen werd welkom geheten dienst ging verder met onder andere samenzang onder leiding van "Kleintje Bazuin". Na wat samenzang mochten wij "Psalm 23, the New 23rd" en "wat goed en mooi" laten horen. Na samenzang en gebed konden we genieten van een Bijbelverhaal wat gespeeld werd door een aantal kinderen: er was een baas die op reis moest. Zijn drie werknemers moesten op het huis passen. De oudste hiervan werd de tijdelijke baas. Er kwam iemand op bezoek die honger had, maar hij mocht van de nieuwe baas niet komen eten. Ook deze baas moest daarna op reis en dus werd er een andere baas aangesteld. Ook nu kwam er iemand langs: hij had het koud en had een regenjas nodig. Maar de nieuwe baas wilde het niet geven. Ook deze baas moest op reis en dus was er nog een iemand over om op het huis te passen. Weer kwam er iemand langs die hulp nodig had. Deze nieuwe baas bood de man alles wat hij maar nodig had. Toen de echte baas terugkwam, was hij heel boos op de werknemers die weigerden hulp te bieden en was hij heel blij met de man die voor de ander had gezorgd: hij had alles gedaan wat hij ook voor z'n baas zou hebben gedaan en zo hoort het. De kinderen mochten hierna naar de kindernevendienst.

 

Nadat de kinderen weg waren, mochten wij weer twee nummers laten horen: "Kom tot Jezus" en "Let the nations be glad" met prachtige solo's van Mardien en Fred. Vervolgens luisterden we naar de preek van dominee Baas over het thema. Waar we ook naar toe gaan, wat onze bestemming ook is: we zijn nooit alleen. God gaat met ons mee. En als we iemand anders tegenkomen op onze reis die in nood is, is het aan ons om hulp te bieden en voor elkaar te zorgen. De Bijbel is een gids op onze reis. Dat is niet altijd makkelijk. De dominee vergelijk het met het lezen van heel veel kookboeken: dit maakt je niet meteen een meesterchef, daarvoor zul je moeten oefenen en dingen moeten doen. Zo is het eigenlijk ook met de Bijbel: we zullen het niet alleen maar moeten lezen, maar ook moeten doen en oefenen.

 

Na de preek zongen we samen "Heer Uw Licht en Uw liefde schijnen" en daarna kwamen de kinderen met allerlei muziekinstrumenten terug van de kindernevendienst. Jan stond al helemaal klaar voor ons volgende lied en was de mensen al enthousiast instructies aan het geven, maar eerst besloten we met z'n allen dat we nog 1 couplet van "Heer Uw licht en Uw liefde schijnen" zouden gaan zingen met de kinderen en alle muziekinstrumenten erbij. Het was prachtig!

 

Nu waren wij weer aan de beurt: we zongen "Jesus brought me out", een heel vrolijk nummer waarbij de mensen middenin het lied met ons mee mogen draaien met de klok mee. Jan legde alles erg goed uit, maar voor sommigen was het toch best lastig! In ieder geval was het een hele vrolijke boel en deed iedereen gezellig zijn best! We gingen samen bidden en sloten af met het zingen van het "Onze Vader". De collecte was voor de cliniclowns en de onkosten. Onder de collecte zongen we nog het prachtige lied "Alleluia" met een prachtige solo van Maarten die ondanks dat hij geveld was door de griep deze week, het lied toch prachtig kon zingen!

 

We sloten de dienst af met het zingen van de Friese variant van "Ga met God en Hij zal met je zijn". Velen van ons probeerden dapper mee te zingen, maar dit was toch nog best lastig. Gelukkig kon de gemeente daar wel om lachen. Na de zegen mochten we nog een heel vrolijk nummer laten horen: "By and By" waarbij Alice en Mardien het koor heel goed leidden door de solo's heel mooi en vrolijk te laten horen. Het was een prachtige dienst met veel enthousiasme, vrolijkheid en gezelligheid: wij hebben genoten!

 

Mocht u nu nieuwsgierig zijn geworden naar al deze nummers en nog meer? Zoals eerder genoemd, is de cd in de maak en al deze nummers + nog veel meer zullen we laten horen op onze 25-jarig jubileumconcerten op 15 en 16 november 2019. Wees welkom en noteer de data alvast in uw agenda! Wie weet tot dan?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.