Kerstnacht in Tollebeek

Gepubliceerd op 26 december 2019 om 16:09

Nadat we heerlijk hebben gezongen in de Talmahof in Emmeloord, gingen we dinsdagavond snel weer in de auto om vervolgens direct door te gaan naar Tollebeek. Hier mochten we tijdens de kerstnachtdienst de muzikale medewerking verzorgen. De kerk zat helemaal vol, dat was erg mooi om te zien! Lees verder ...

(Tekst: Sandra van Benthem; Foto's Richard Oost)

 

We begonnen met het zingen van “It’s the Birthday of the King”. Een lied waarin het verhaal van kerst duidelijk naar voren komt. Met kerst vieren we dat Jezus voor ons naar de aarde is gekomen. Wat een prachtig feest!

 

Tijdens de dienst was er veel Samenzang. Het leuke van vanavond was dat er heel veel teksten van het koor ook op de beamer kwamen. Zo werd iedereen gestimuleerd om samen te zingen. Erg mooi om dat samen te kunnen delen, en met zo’n enthousiaste dirigent kwam dat helemaal goed!

 

De Samenzang werd afgewisseld met liederen van het koor. Het was een avond met veel verschillende elementen. Zo hebben we natuurlijk een aantal kerstnummers gezongen, zoals de Carol of Drum met echte drum. Dit lied mag eigenlijk nooit ontbreken. Ook hebben we een aantal liederen gezongen uit de uitvoering van de Young Messiah, een uitvoering die we een aantal jaren geleden mochten opvoeren en in 2020 opnieuw mogen laten horen! Daarnaast hebben we ook verschillende nummers laten horen van onze nieuwe cd God die we tijdens de jubileumconcerten in november gepresenteerd hebben. Rescuer is hier een voorbeeld van, waarbij de mannen ook vanavond zich omgekleed hebben en met behulp van verschillende instrumenten weer een prachtige act lieten zien. Ook de toegift van die jubileumconcerten was vanavond een echte knaller: “Jesus brought me out”, waarbij de gemeente gestimuleerd werd om met het koor mee te draaien en de mensen om je heen te begroeten met een hand, high five of boks. Leuk en mooi om te zien!

 

Tijdens de dienst werden we ons door middel van de liederen en de overdenking bewust gemaakt van verschillende elementen van het Kerstverhaal, en hoe dit voor Jozef en Maria moest zijn geweest. Ook werden we stilgezet bij het feit dat we in ons eigen leven zo vaak druk zijn met vanalles en nog wat, maar dat we met Kerst mogen denken aan Gods belofte voor ons: Hij heeft zijn Zoon gegeven zodat wij gered zouden worden! Wat een zegening om dat met elkaar deze avond te vieren in alle vrijheid!

 

Het was een prachtige dienst waar we met een warm gevoel op terug kunnen kijken!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.