Kracht ervaren als we geknield zijn

Gepubliceerd op 27 februari 2018 om 21:27

Als je verschillende mensen vraagt wat God ervaren voor hen betekent, krijg je verschillende antwoorden. Iedereen beleeft dit op zijn of haar eigen manier. Dat geld ook voor de koorleden van Reflection. In de komende weken tot ons concert zullen we verschillende koorleden aan het woord laten over hun ervaring. We beginnen vandaag met Vronie. Lees verder ...

“God speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben christelijk opgevoed en een paar jaar terug heb ik zelf JA gezegd tegen het geloof, door belijdenis te doen.

Er zijn voor mij veel momenten waarop ik God ervaar. Ik ervaar zijn schepping wanneer ik door de natuur wandel. Ook merk ik het wanneer ik zing met Reflection. Soms raken de teksten van bepaalde nummers je ineens, waar je eerder niet bij stil stond. Dat is Gods werk! Met al mijn vragen, maar ook met mijn dankbaarheid kom ik bij God. Ik ervaar een luisterend oor en ook al worden niet al mijn vragen beantwoord, toch geeft het mij kracht dat ik weet dat hij er altijd voor mij is. In mijn vreugde en in mijn verdriet.

Het lied “On my knees” uit Experiencing God, vind ik prachtig. Dit lied vertelt dat er dagen zijn dat je je goed voelt, maar ook dagen dat je het idee hebt dat het allemaal tussen je vingers door glipt. Door te bidden heb ik geleerd om om te gaan met vreugde en met pijn.
We zingen dat we niet weten hoe het kan, maar dat we kracht ervaren wanneer we geknield zijn voor God. Ik ervaar het precies zo en ik ben dankbaar dat ik God kan en mag ervaren in mijn leven!”


«   »