Door mijn dochtertje ervaar ik God

Gepubliceerd op 9 maart 2018 om 06:00

Mijn naam is Pieter Post, ik ben getrouwd met Margriet Post en samen hebben wij van God een dochter mogen ontvangen. Ik zing alweer bijna 8 jaar de tenor partij bij Reflection. Op de vraag wie is God voor jou en hoe ervaar je Hem, is het eigenlijk onmogelijk om dat in een paar woorden op te schrijven. Toch ga ik het proberen. Lees verder ...

Anderhalf jaar geleden mocht ik trotse vader worden van een prachtige dochter. Elke dag weer opnieuw ervaar ik God door haar. Als ik haar dan zie rondstappen met die kleine voetjes en die onbevangenheid, dan kan ik daar intens van genieten en besef ik niet half wat een wonder het is dat God haar zo heeft geschapen, haar levenspad bij Hem al bekend is en haar aan ons heeft toevertrouwd. Daar raak je toch niet over uitgedacht?

Veilig bij mijn vader

Maar weet je wat nou zo bijzonder is? Als ze iets spannend vindt of ze heeft zich weer eens bezeerd, of ze is gewoon verdrietig, dan komt ze naar haar vader toe met haar kleine handjes in de lucht. Want ze weet bij mijn vader ben ik veilig, mijn vader kan mij troosten.

Of als ik haar jas pak en roep ga je met je vader mee? Komt ze aanrennen want natuurlijk gaat ze met haar vader mee, zonder vragen volgt ze waar ik ga en wil ze zijn waar ik ben, want ik ben toch immers haar vader?

Kunnen wij daar niet geweldig veel van leren! Zo eenvoudig, maar zo duidelijk. Dat is wat onze Hemelse Vader ook van mij en van ons verlangt. Hem te volgen waar Hij wil dat ik gaan zal en zo mag ik ook bij Hem komen om te schuilen of om getroost te worden als ik verdrietig ben. Vooral ook om hem te danken dat ik nog gezond ben en voor alles wat Hij ons gezin geeft. Gewoon biddend naar hem toe gaan met lege handen, Hij wil ze vullen met genade, verworven door het bloed van Zijn Zoon.

Zelf doen

Toch is het niet altijd zo gemakkelijk, ik neem mijn dochter weer even als voorbeeld. Als we aan het avondeten zitten en ik wil haar graag helpen met eten, pakt ze resoluut mijn lepel af, want ze wil het zelf doen... met als resultaat dat alles eronder zit, één grote puinhoop. En zo zie ik dan weer mezelf, ik die het af en toe beter weet dan God omdat ik allemaal plannen voor mezelf aan het maken ben, het graag zelf wil doen, het zit in onze natuur gebakken.

En dan zie ik die handjes weer voor me van mijn dochtertje. Vader zet mij op de plaats waar U mij hebben wilt en leer mij U volgen als een kind zijn vader volgt.

Ik ervaar God ook zeker als ik zing. Zingen is God prijzen en het is bidden tegelijk. Het lied The Potter's hand kan mij dan ook zo raken. Het gaat over hoe we ons leven aan de" Pottenbakker" (God de Vader) mogen overgeven. 

"Beautiful Lord, wonderful Savior, I know for sure all of my days are held in Your hand, crafted in to Your perfect plan.Take me, mold me, use me, fill me, I give my life to the Potters's hand.”

Komt u samen met ons op 16 en 17 maart God ervaren? Hij is er met Zijn Heilige Geest, dat wilt u toch zeker niet missen?


«   »