God van wonderen

Gepubliceerd op 12 maart 2018 om 06:00

Tijdens ons dagelijkse werk kunnen we ontmoetingen hebben die een blijvende indruk achter laten. Ontmoetingen die bijzonder zijn. Pieter de Boer neemt ons graag mee in zo’n ontmoeting. Op een dag was ik zoals gewoonlijk aan het werk. Ik was bezig met een reparatie aan een auto toen er twee mensen binnen kwamen lopen. Buitenlands uitziende vrouw en de man blank en armen onder de tatoeages. Ik zei zoals tegen iedereen, goedemorgen waarop de man en vrouw de showroom inliepen. Lees verder ...

Ik meldde de verkoper dat er klanten liepen. Even later kwamen de mensen de showroom uitlopen met de verkoper. Deze mensen waren even in gesprek met de verkoper geweest en ze hadden dus verteld dat ze ook van Urk kwamen. Zoals altijd stelt de verkoper ze dan aan mij voor omdat ik hun nieuwe auto dan bij hun thuis ophaal als service. Na aan elkaar voorgesteld te zijn geweest vervolgde het leven zoals elke dag.

Jaar later; eerste servicebeurt aan de auto. Daar stond ik aan de deur, de man deed open, hij liep met moeite, hij was ernstig ziek, kanker, vertelde zijn vrouw. Hij had niet lang te leven, hij zal het nieuwe jaar niet halen, vertelde ze. Het was ongeveer november 2014. Ik werd hierdoor echt geraakt, zo'n man die zoveel betekende voor de jeugd. Ik ging weer weg met hun auto, hier over nadenkend. Wij hadden met koor net een nieuwe cd gepresenteerd die ik de dag daarna bij het terug brengen van hun auto als cadeau aan hun gegeven heb.

Onverwachte momenten zijn de mooiste

Paar maanden later, na veel gebed ook vanuit onze kerk kwam ik met een aantal koorleden in het restaurant Baarssen. Ik zag ineens deze man met zijn vrouw lopen. Een lopend wonder, nog steeds ziek, maar hij kon nog steeds getuigen en dat deed hij ook tegen mij. Later toen ze weg gingen kwamen ze voorbij lopen toen zijn vrouw mij ineens zag zitten. Ze bedankte mij voor de cd die haar nu had duidelijk gemaakt waar de Young Messiah echt over ging. Deze man en vrouw waren met nog twee gasten die ook met dit gesprek mee luisterden. Van het één kwam het ander we zongen speciaal voor deze zieke man het troostende nummer ‘He shall feed his flock like a Shepherd’, we waren toch met een aantal koorleden aanwezig. De gast die samen met de zieke man mee stond te luisteren, genoot hier zielsveel van hij zei na het lied. Deze onverwachte momenten zijn de mooiste.

Gebedsverhoring

Er werd gebeden voor deze zieke man in de gemeente. Ik had al een aantal maanden niets meer van hem gehoord totdat de dominee hem bij God bracht in het gebed. Ik was verbaasd zou hij misschien ernstig ziek zijn of wilde de dominee alleen maar voor hem bidden. Ik wist het niet maar de maandag brak aan, weer werken. Toen op de dinsdag zag ik opeens in mijn ooghoek deze zieke man met zijn vrouw bij ons op de zaak binnen komen. Ze kwamen naar me toe en de vrouw begon gelijk te vertellen. “We komen rechtstreeks uit Leeuwarden uit het ziekenhuis en moesten nog een afspraak maken voor een service beurt dus zijn we gelijk hier langs gereden op de terug weg. Alles is goed, zijn nier en lever werkt allemaal zoals het hoort.” Ik vertelde, we hebben afgelopen zondag voor jullie gebeden in de kerk.

Toeval? Nee! Dit was voor mij een bevestiging dat God nog steeds gebeden verhoord.

God is nabij!


«   »