Sinds 1995 is Gospelkoor Reflection een feit. Bestond het koor in het begin uit zo’n 20 leden, momenteel ligt het ledenaantal op 73 personen uit alle windstreken. In de loop der jaren is Reflection niet alleen in ledenaantal maar zeker ook in kwaliteit enorm gegroeid. Het reguliere repertoire van Reflection bestaat uit geestelijke muziek, met andere woorden een lied met een boodschap Muzikaal gezien zijn koor en dirigent Jan Bode zeer breed georiënteerd. Van easy listening ballads, via gedragen liederen, opwekkingsmuziek en black gospel tot Afrikaanse liederen, het koor is van al deze markten thuis.

Het jongste project van Gospelkoor Reflection uit Tollebeek heet: Het verhaal van The Messiah. Dirigent Jan Bode heeft de Young Messiah, de bewerking van het meesterwerk van Georg Friedrich Händel door Tom Parker, voor gemengd koor bewerkt en muzikale arrangementen gemaakt. Tevens zijn er eigentijdse nummers toegevoegd die het verhaal compleet maken en er een echt Reflection-product van maken. De bladmuziek is gebundeld en bij GMC in Dordrecht verkrijgbaar. Op 21 en 22 november 2014 is het Messiah concert door Reflection gegeven in Nieuw Jeruzalem Kerk te Emmeloord. De concerten waren beide uitverkocht en totaal 1400 bezoekers hebben de goede boodschap meegekregen van de muziek.

Het nieuwe project van Reflection is al een tijdje van start. Het project ‘Verbinding’ zal in 2016 worden uitgevoerd. Blijf ons volgen via de website of Facebook www.facebook.com/gospelkoorreflectiontollebeek.

Dirigent

Onze dirigent is Jan Bode uit Tollebeek. Jan heeft van huis uit de liefde voor muziek meegekregen omdat zijn vader, Frits Bode, dirigent was van verschillende bekende koren op Urk en in Emmeloord. In 1995 werd hij gevraagd om in de SOW kerk in Tollebeek een gelegenheidsvrouwenkoor te vormen. Jan had toen nog geen ervaring met dirigeren, maar raakte wel enthousiast. Toen hij daarna dan ook gevraagd werd om dirigent te worden van een nieuw op te richten gemengd koor in Tollebeek, nam hij die uitdaging aan.

Hij studeerde via de SNK in Arnhem in 1997 af als assistent-koordirigent en volgde vanaf 1995 pianolessen bij het Muzisch Centrum in Emmeloord. Jan is een zeer gedreven dirigent, die zijn enthousiasme weet over te brengen op de koorleden en het publiek en daardoor verrassende en spontane elementen in een dienst kan brengen.

Op dit moment is hij naast dirigent van Gospelkoor Reflection ook dirigent van Singers of the Light (http://www.singersofthelight.nl). Ook heeft Jan nog een bewonerskoor vanuit zijn werk iedere woensdagmiddag, het Talmakoor genaamd.