Sinds 1995 is Gospelkoor Reflection een feit. Bestond dit christelijke koor in het begin uit zo’n 20 leden, momenteel ligt het ledenaantal op 73 personen uit alle windstreken en met verschillende kerkelijke achtergronden. Tijdens een optreden zijn meestal 50 tot 60 koorleden aanwezig. In de loop der jaren is Reflection niet alleen in ledenaantal maar zeker ook in kwaliteit enorm gegroeid. Het reguliere repertoire van Reflection bestaat uit geestelijke muziek, met andere woorden een lied met een boodschap Muzikaal gezien zijn koor en dirigent Jan Bode zeer breed georiënteerd. Easy listening ballads, klassieke koorwerken, gedragen liederen, opwekkingsmuziek, black gospel en Afrikaanse liederen, het koor is van al deze markten thuis.

Dirigent

Onze dirigent is Jan Bode uit Tollebeek. Jan heeft van huis uit de liefde voor muziek meegekregen omdat zijn vader, Frits Bode, dirigent was van verschillende bekende koren op Urk en in Emmeloord. In 1995 werd hij gevraagd om in de SOW kerk in Tollebeek een gelegenheidsvrouwenkoor te vormen. Jan had toen nog geen ervaring met dirigeren, maar raakte wel enthousiast. Toen hij daarna dan ook gevraagd werd om dirigent te worden van een nieuw op te richten gemengd koor in Tollebeek, nam hij die uitdaging aan.

Hij studeerde via de SNK in Arnhem in 1997 af als assistent-koordirigent en volgde vanaf 1995 pianolessen bij het Muzisch Centrum in Emmeloord. Jan is een zeer gedreven dirigent, die zijn enthousiasme weet over te brengen op de koorleden en het publiek en daardoor verrassende en spontane elementen in een dienst kan brengen.

 

Naast Gospelkoor Reflection dirigeert Jan ook het Talmakoor, een bewonerskoor van Verpleeghuis Talmahof in Emmeloord.