Wereldgebedsdag

Gepubliceerd op 7 maart 2017 om 20:30

Op vrijdag 3 maart heeft Reflection haar medewerking verleend aan de viering voor de wereldgebedsdag in Vollenhove. In Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg zat het publiek al klaar en druppelden steeds meer koorleden binnen. De liturgie was opgesteld door Fillipijnse vrouwen en gedurende de dienst werden we meengenomen naar de (werk)omstandigheden op de Filipijnen. Lees verder ...

Het thema van de viering was EERLIJK? We lazen uit de Bijbel het verhaal over de landheer die aan alle arbeiders een denarie gaf, ongeacht hoe lang ze gewerkt hadden. Is dat eerlijk of schappelijk? Is het eerlijk dat op de Filipijnen een paar grote landeigenaren het meeste land bezitten en de landarbeiders van hen afhankelijk zijn? De gelijkenis uit Matteüs 20 gaat over het koninkrijk van God. Zegt het ook iets over hoe we op aarde met geld en welstand omgaan? Kunnen we de wijnboer uit de gelijkenis gewoon nadoen, of spreekt de bijbel hier van een andere dimensie?

Wij mochten deze dienst veel zingen en natuurlijk hebben we over het gebed gezongen. We begonnen met Peace like a river en het Onze Vader mocht ook niet ontbreken. Daarnaast zongen we de Ouverture (10 geboden), I stand before Almighty God alone en sloten wij af met het Halleluja. Wij vonden het fijn om mee te werken aan de wereldgebedsdag en hopen volgend jaar weer terug te mogen komen in Vollenhove!

Zie ook http://www.wereldgebedsdag.nl

(Tekst: Eline Ballast; Foto's: Willy Burgler)

clarenberg4.jpg

clarenberg6.jpg

clarenberg5.jpg

clarenberg3.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.