Jubileumviering Jan Bode

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 13:44

25 jaar geleden is Jan Bode gestart als dirigent. Om dit bijzondere feit te vieren heeft Gospelkoor Reflection een nieuwe CD met de titel “God” gemaakt. Deze muziek vormde de basis van 2 concerten op 15 en 16 november 2019 met Jan als drijvende kracht, maar ook met de nodige verrassingen. Lees verder voor de rest van het verslag en een mooie fotoreportage …

Tekst: Rens Brandsema; Foto's: Foto Caroline

 

Twee jaar hard werken heeft geresulteerd in 2 fantastische avonden met bijna 1000 bezoekers.  De muzikale lat lag weer een stukje hoger en natuurlijk: alles uit het hoofd. Er waren nummers bij waar veel energie in gestoken moest worden, zowel door dirigent als door koorleden. Maar dan heb je ook wat. De aankleding van het podium, met een soort jungle-look, en de choreografie, met diverse verkleedpartijen, was weer top. Met een bijzondere vermelding voor het vuurwerk en de (knallende) ballonnen op het eind.

Met deze concerten vierden we het 25 jarig dirigentschap van Jan Bode. En dat moest natuurlijk ook een plekje krijgen in deze avonden. Koorleden van het allereerste uur, Marga van der Velde en Jannie Jonkers, hadden tijdens een aantal intermezzo’s een gesprekje met Jan. Nou ja, een gesprekje …. Het was de bedoeling dat Jan alleen zou luisteren en niet zou spreken. Dat is vrij goed gelukt. Marga en Jannie namen ons mee in de afgelopen 25 jaar en schetsten ons een herkenbaar beeld van Jan Bode.

Voorzitter Susan Post opende de avonden met gebed en overhandigde het eerste exemplaar van de nieuwste CD “God” aan Jan. Op vrijdagavond overhandigde Susan aan Jan een dirigeerstokje als teken van de ambitie van Jan: ooit met koor en live orkest concerten organiseren en uitvoeren. Penningmeester Freek Jordens speldde op zaterdagavond een lintje op de revers van het colbert van Jan. Niet koninklijk, maar zeker niet minder waard! Ook stelde Freek namens Reflection een mooie bijdrage aan opnameapparatuur voor Jan  in het vooruitzicht. Met het bordje “Studio Jan” werd dit gesymboliseerd.

Een grote verrassing was de aanwezigheid van arrangeur Jaco Benckhuijsen en opnametechnicus Hans Ravestein op zaterdagavond. Met veel humor en scherpte vertelde Jaco hoe hij als pianoleraar Jan heeft leren kennen en hoe het gekomen is dat Jaco alweer 8 CD’s heeft gearrangeerd en geproduceerd.

De grootste verrassing was echter de aanwezigheid van Jan zijn 92-jarige moeder op zaterdagavond. Jan had de CD ontvangen van Susan en vertelde het publiek dat hij deze CD opdraagt aan zijn moeder, die vanwege gezondheid niet op het concert aanwezig kon zijn. Toen klonk echter uit de donkere zaal de stem van zijn broer Jacob: “Ze is hier wel, hoor!”. Dit tot grote verrassing van Jan en zijn zus Willy Burgler. En zo kon Jan de CD ter plekke toch aan zijn moeder overhandigen.

Al met al was het een waardige viering van Jan’s jubileum. We zijn dankbaar dat we dit met elkaar hebben kunnen doen. Tot het volgende project!

Reactie plaatsen

Reacties

Ramon Blaauwijkel
5 jaar geleden

Waren 2 geweldige concerten, was mooi er deel van te mogen zijn geweest!