Kerstavond in Talmahof en Tollebeek

Gepubliceerd op 26 december 2017 om 13:57

Kerstavond 2017 was voor Gospelkoor Reflection weer een dubbelslag. Traditioneel zijn we om 19.00 uur gestart met een kerstviering in verpleeghuis Talmahof te Emmeloord. Daarna ging het koor met gezwinde spoed naar de PKN-kerk te Tollebeek voor de kerstnachtdienst van 21.30 uur. Lees verder ...

Kerstavond in Talma Hof

Zondagavond 24 december 19.00 uur.

Ook dit jaar mochten wij weer samen met het Talmakoor, onze muzikale medewerking verlenen. “De ster die gaat stralen” was het thema, en dat deed ie. In een overvolle Brink was de liefde en warmte van bewoners, familie en andere belangstellenden ook echt zo voelbaar. Reflection kwam zingend binnen met het lied, “Hoor daar klinkt gezang van engelen, en met z’n allen zongen we het refrein, Gloria in excelsis Deo. En zo zat de sfeer er gelijk goed in. We stonden onder een creatieve sterrenhemel van allemaal verschillende sterren. Maar de grootste ster, geschonken door vrijwilligsters van het Talmakoor, werd na het welkomstwoord aan gedaan. Daarna zongen we met elkaar “Komt allen tezamen”. Ook mochten Noa en Sanne het lied “de liefde” en “de sterre gaat stralen” weer zingen, ze deden het weer geweldig. Daarna zong het Talmakoor een paar Kerstliederen waaronder de Nederlandse vertaling van het lied “Stay with me till the morning” van Tom Parker. Het klonk zo mooi, het Talmakoor zingt echt prachtig. Er werd een gedicht voorgedragen, “We verlangen naar licht” en verder was er veel samenzang zoals:  “Komt verwondert u hier mensen” en  “stille Nacht”. Na de schriftlezing: Lucas 2 was het weer tijd voor een lied. Jan houdt van improviseren en kwam ineens met een krat vol percussie-instrumenten aanlopen en hij deelde ze uit in het Talmakoor. En zette het lied "Midden in de winternacht” in. Wat klonk dit mooi zeg.  Daarna zong Reflection het lied “Meer dan twee duizend winters geleden”, het refrein werd een samenzang. En toen ineens een onverwacht optreden van Holly, een warme Alt from Virginia. Jan had haar onlangs ontmoet en haar gevraagd een kort lied tijdens de Kerstviering te zingen. Ze kondigde het zelf aan met deze woorden: Hoe kan het toch, dat Jezus voor ons gestorven is.  “I wonder I wonder”  Het klonk prachtig. Het “Ere zij God”, met tegenstem gezongen door Reflection, was een mooie afsluiting van een heel fijn samen zijn. Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk en Kerstbrood.

Kerstnachtdienst PKN Kerk in Tollebeek.

Zondagavond 24 december 21.30 uur.

Deze dienst werd geleid door Ds Theo van Staalduine (oud voorganger van deze gemeente) De Kerk zat overvol. Er was geen plaats op het podium voor het hele koor dus besloot Jan het koor dan maar in drie partijen te verdelen. We kwamen zingend binnen met het lied “Its the birthday of the King”, al zingend vormden we een kring rondom de gemeente. Volle bak dus, maar wel heel bijzonder. Na het welkom zongen we twee nummers uit het verhaal van the Messiah, “Comfort ye” en “For unto us”.  Er was veel samenzang en tijdens de schriftlezing zongen we op verzoek van Ds van Staalduine met elkaar staand het “Ere zij God”, De overdenking was mooi. “God biedt ons Zijn licht aan, Kerst is nodig om het licht in deze donkere wereld terug te brengen." We hebben veel van ons Kerst reportoire gezongen zoals:  “Meer dan tweeduizend winters”, In het stro”, Sing noel”, The soul of Christmas”, “Carol of the drums”,  en het “Halleluja” van Handel. Tot slot wensten we iedereen natuurlijk zingend “A Merry Christmas and a Happy New Year”. Ook deze kerstnachtdienst was een fijn samen zijn. Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk, glühwein en kerstbrood.

(Tekst: Joke de Winter; Foto's: Willy Burgler)

IMG_5341.jpg

IMG_5337.jpg

IMG_5338.jpg

IMG_5339.jpg

IMG_5340.jpg

IMG_5342.jpg

IMG_5336.jpg

IMG_5343-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.