Geloof en een hoop liefde in Tollebeek

Gepubliceerd op 28 januari 2018 om 18:54

‘Geloof en een hoop liefde’ was het thema van de jeugddienst van zondag 28 januari, waarin dominee Ilonka Terlouw voorging. Het was een dienst waarin we als koor veel mooie liederen mochten zingen over de liefde, maar waarin we als gemeente van Christus ook aan het werk werden gezet. Bij de ingang van de kerk werden de G van geloof, de H van hoop en de L van liefde weggegeven. Lees verder ...

De bedoeling van die letters was om er één uit te kiezen, die je zou willen geven aan iemand in je omgeving. Vaak wens je mensen geloof, hoop of liefde toe, bijvoorbeeld in je gebed, maar om het ook écht uit te spreken is soms wel lastig. Deze opdracht maakte de drempel een stukje lager.  Op haar manier draagt Reflection daar ook aan bij door het zingen van liederen die liefde geven, hoop bieden en waarin het geloof centraal staat. Die muziek brengt mensen dichter bij elkaar.

In deze jeugddienst heeft dirigent Jan Bode de samenzang begeleid op de piano. We zongen veel repertoire van ons laatste project Deel Zijn Liefde, omdat dat goed paste bij het thema van de dienst: “Onze Vader”, “Put a little love in your heart”, “The Race”, “Love shine a light”, tijdens de collecte “Vrede van God” en bij het uitgaan van de kerk het altijd mooie “Peace like a river”. In de dienst hebben we ook een voorproefje gegeven van ons nieuwe project Experiencing God. Het nummer “Use me, send me” ging al heel goed en wordt de komende tijd alleen nog maar mooier.  Op 16 en 17 maart kunt u getuige zijn van Experiencing God in de Nieuw Jeruzalemkerk te Emmeloord.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.