Twee fantastische concerten

Gepubliceerd op 17 maart 2018 om 22:00

Na ruim een jaar studeren was het vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018 zo ver. Gospelkoor Reflection presenteerde het muziekstuk Experiencing God, God ervaren. Beide avonden zat de Nieuwe Jeruzalemkerk vol met bezoekers. “Schitterende...zang...muziek…teksten...indrukwekkend en zegenrijk!”, zomaar één van de reacties die we kregen. Niet alleen in de muziek komt het ervaren naar voren. Ook in de aankleding van de kerk, de belichting, de styling van het koor is aandacht voor het ervaren. Lees verder ...

(Tekst: Poulien Pomstra; Foto’s: Foto Caroline)

Experiencing God is een afwisselend muziekstuk waarin de boodschap hoe God ervaren kan worden, duidelijk naar voren komt. Door de muziek en de spreekteksten worden mensen opgeroepen om zelf tot een keuze te komen.

We openen de avond met het schitterende ‘Name of Names’. God zelf geeft Noach opdracht om een ark te bouwen. Zo wil God hem en zijn gezin redden. Maar ook David en Jeremia ervaren God en zij wijzen ons op Jezus, de Messias die komen zal.

20180302-007.jpg

In het nummer ‘Speechless’ staat onze reactie op God centraal. Hoe wij reageren op God geeft aan wat wij van Hem geloven. Drie mannelijke solisten zingen hoe God ons verlost uit het graf. Zijn verlossing is zo groot dat we er sprakeloos van zijn.

Acapella gaat het koor de aanwezigen voor in gebed in het rustige nummer ‘Eyes of your hart’. We bidden dat de aanwezigen hun hart willen openen om God zelf te ontmoeten. Dit acapella stuk wordt vervolgd door het bekende ‘Open the eyes of my heart’ wat een meer persoonlijk gebed is om God te ontmoeten en zijn Grootheid te zien.

20180302-032.jpg

Kinderkoor

Speciaal voor het nummer ‘My Abba’s child’ is een kinderkoor gevormd. Kinderen van koorleden en een aantal kinderen van kinderkoor Spirit zingen hoe God ons antwoord als wij iets aan hem vragen. Als wij kloppen, opent God de deur, als we vallen, tilt Hij ons op. U bent mijn vader en ik ben uw kind.

20180302-033.jpg

De spreekstem halverwege dit nummer neemt ons op ontroerende wijze mee in een levend bewijs van Gods liefde voor zijn kinderen. Het verhaal van de sporter Derek Redmond wordt verteld en op de beamer kan het publiek het filmpje meekijken. Derek wist zeker dat hij een gouden medaille zou winnen op de Olympische spelen in 1992. Maar hij viel en blesseerde zich. Zijn vader sprong van de tribune om zijn hinkende zoon over de finish te helpen. Zó is onze hemelse Vader ook. Hij wil ons helpen om veilig over de finish te komen. Om veilig thuis te komen. Na deze spreekstem zingt een solist samen met het kinderkoor en het koor verder over God, onze vader die dicht bij ons wil zijn.

20180302-036.jpg

Drie solisten nemen ons hierna mee in het nummer ‘What is Jesus doing’. De vraag is niet, wat wij voor God kunnen doen. Hij heeft een plan voor ons en wij mogen in dit plan delen.

Maar hoe weten we wat Gods plan voor ons is? Dat kunnen we leren door te lezen in de bijbel, te luisteren naar wat God tegen ons zegt en vooral door ‘On my knees’ , op onze knieën, te gaan. In geluk en wanhoop, overdag en ‘s nachts mogen we praten met God. Hij geeft ons kracht als we biddend op onze knieën gaan voor hem.

20180302-040.jpg

Dat biddend vertrouwen kan op de proef gesteld worden door moeilijke omstandigheden in ons leven. Maar God keert zich niet van ons af in ons lijden. Jezus liet zich kruisigen om zo in ons lijden te delen maar vooral om het te overwinnen. Zo lief heeft Hij ons.

Oproep

Dominee Theo van Staalduinen riep in een mini-preek de aanwezigen op om te reageren op de uitnodiging die God doet. Hij gebruikte de gelijkenis van de verloren zoon. Zoals de vader zijn armen open had om zijn zoon te ontvangen, zo zijn Gods armen open om ons te ontvangen. Het vaderhart van God staat open voor jou.

20180302-020.jpg

Emotioneel was daarna het moment waarop Jan Bode een kaars aanstak als herinnering aan ons koorlid Eline de Vries. Zij overleed 3 weken geleden. Tijdens haar begrafenis zongen we het lied ‘Use me, send me’. Heer gebruik mij en zend mij, gewoon zoals ik ben.

20180302-042.jpg

God heeft zijn eigen weg en plan met ons leven. ‘Have thine own way’ bezingt dit gevoelig. Wij zijn daarbij als klei in de hand van een pottenbakker. Hij vormt ons en maakt ons tot wie we zijn.

Aan het eind van de avond volgt een daverend slotlied waarin in een medley verschillende nummers bij elkaar komen. Als God in ons leven werkt, zullen we nooit meer dezelfde zijn. Het zal ons veranderen. We worden stil van Zijn genade en van de redding die hij geeft. Zijn liefde is zo ontzettend groot. Hij wil ons gebruiken zoals wij zijn.

20180302-012.jpg

Onder het genot van een hapje en drankje, genieten we na met koor en gasten. Er is tijd om samen na te praten en vooral nog na te genieten.

Reactie plaatsen

Reacties

Roelie Warnar
6 jaar geleden

Het waren twee geweldige avonden....heerlijk gezongen...blij dat ik hier deel van uit mocht maken....genoten😊