Jan Bode en Reflection hebben wat te vieren

Gepubliceerd op 15 april 2018 om 15:44

Jan Bode uit Tollebeek viert volgend jaar zijn 25-jarig jubileum als dirigent. Veruit het grootste deel van die tijd is Jan dirigent van Gospelkoor Reflection, ook uit Tollebeek, dat in 2020 jubileert. En hoe kunnen dirigent en koor het beste hun dankbaarheid tonen en hun vreugde vieren? Natuurlijk met muziek!

 

In maart stond Reflection nog met haar laatste project ‘Experiencing God’ in Nieuw Jeruzalemkerk MFC te Emmeloord. Twee prachtige concertavonden kwamen voort uit anderhalf jaar lang hard werken. Nu gaan dirigent en koor dus een nieuw avontuur aan. “Stil zitten is geen optie”, zegt Jan Bode. Het volgende project heeft de werktitel ‘Vierkwartsmaat’ meegekregen en moet in november 2019 resulteren in een paar mooie jubileumconcerten voor hun publiek.

 

Caroline van der Sterre, koorlid van het eerste uur en mede-organisator van het project: “De term ‘vierkwartsmaat’ komt voort uit de muziek en hierin vind je de woorden ‘vier’ van vieren, ‘kwart’ van kwart eeuw en ‘maat’ van vriendschap tussen dirigent en koor.” Reflection blijft zoeken naar vernieuwing in de muziek en in de uitvoering daarvan. “De muziek van ‘vierkwartsmaat’ blijft nog even geheim, maar neem van mij aan: menigeen zal aangenaam verrast zijn.”, aldus een enthousiaste Jan Bode.

 

Lijkt het je leuk om ​aan dit​ project mee te doen? Kom dan op maandagavond 20.00 uur naar de PKN kerk te Tollebeek en ervaar hoe het eraan toegaat op een repetitie. Als je meedoet krijg je een “buddy” toegewezen die je in het begin met de muziek en de gang van zaken op het koor helpt. Wel graag vooraf aanmelden op gospelkoorreflection@gmail.com.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.