Kerstoptreden in Zonnewiede

Gepubliceerd op 14 december 2018 om 20:06

Donderdagavond 13 december mochten wij te gast zijn bij verzorgingshuis Zonnewiede in Giethoorn. We werden hartelijk ontvangen door de bewoners die al met smart op ons zaten te wachten. Vorig jaar kon het optreden door de barre weersomstandigheden niet doorgaan, maar vanavond gelukkig wel. Lees verder ...

 

(Tekst: Sandra de Boer; Foto's: Rens Brandsema)

 

We begonnen met een nummer uit ons nieuwe kerstrepetoire: Holy Night. Een prachtig rustig nummer om goed in te komen. Ook de samenzang mocht natuurlijk niet ontbreken! De bewoners zongen uit volle borst mee met liederen zoals "Nu daagt het in het Oosten" en "Komt allen tezamen". Dit was genieten voor zowel koor als bewoners. Daarna heeft het koor nog een aantal nummers gezongen.

Na een korte pauze met heerlijke koffie, thee en koek gingen wij weer verder. Oude en nieuwe kerstnummers werden gezongen zoals "For unto us" en "God bless us everyone". Ook het inmiddels beroemde "Carol of the Drum" was weer een groot succes. De mannen konden hier niet op het dak zingen zoals in de Hof van Smeden, maar ze konden wel achterin de zaal gaan staan. Prachtig om bewoners en koorleden zo te zien genieten. Ook na de pauze hebben we een aantal samenzangliederen gezongen. Met "Stille Nacht" werd het licht gedempt om een mooie sfeer te creëren.

We sloten af met het gezamenlijk zingen van "Ere Zij God" waarbij de bewoners de melodie zongen en het koor de tweede stem. Dirigent Jan ondersteunde de bewoners.

We werden hartelijk bedankt en er werd ons verteld dat er bewoners waren die de tranen in de ogen hadden staan. Dat is prachtig om te horen. Daar doen we het voor, alles ter ere van onze God. We hopen elkaar snel weer te zien. De bewoners zullen Jan in ieder geval in het voorjaar weer treffen, want die heeft beloofd dan verse vis te bakken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.