Hof van Smeden in kerstsferen

Gepubliceerd op 11 december 2018 om 20:41

Maandag 10 december waren we te gast in de Hof van Smeden. Een plek waar je heerlijk kunt zingen als koor. De Brink zat vol en ook op de 3 etages hadden bewoners, personeel en familie een plekje gezocht. We hebben voor de kerstperiode 6 nieuwe nummers ingestudeerd. Die hebben we natuurlijk allemaal gezongen. Voor meer tekst, foto's en een filmpje van 'He is come', lees verder ...

(Tekst: Poulien Pomstra; Foto's: Willy Burgler)

 

"He is come" is een echt black gospel nummer. Dat er van Jan ook wel wat meer van afspatten.  Dus werden we als koor aan het werk bezet met extra bewegingen. Volgens mij ging het ons best goed af, voor zo'n eerste keer.

 

Hoogtepunt

Samenzang mag op deze avond zeker niet ontbreken. Alle Reflection mannen werden weg gestuurd en de vrouwen zongen samen met de luisteraars tweestemmig. "Stille Nacht". Fantastisch en volgens Jan een hoogtepunt. En een hoogtepunt werd het zeker toen de mannen vanaf het hoogste punt begonnen mee te zingen. Vier hoog, buiten, door de open ramen van de glazen koepel.

Al een heel aantal jaar zingen we "Drummer boy". Een acapella lied waarbij de mannen vierstemmig de drum zingen. De afgelopen jaren gingen ze steeds een etage hoger staan zingen. En dit jaar zelfs vanaf buiten door de open ramen heen. Fantastisch klonk het. De mannenstemmen van boven die zich mengden met de vrouwenstemmen beneden. 

 

Als afsluiting van dit mooie optreden kon het "Ere zij God" natuurlijk niet ontbreken. Het koor als tegenstem met zelfs een van de bewoners die meezong met de tenoren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.