Fotoreportage studiowerk geplaatst

Gepubliceerd op 16 juli 2019 om 18:54

In de week van 24 tot en met 29 juni, vonden de cd-opnames plaats. Dit keer nemen we het niet op in Lemmer, wat we al heel wat jaren gewend waren, maar mochten we naar studio Groenland in Hilversum. Van de opnames in de studio is een fotoreportage geplaatst op deze website. Zie pagina jubileumconcert. Lees verder ...

Een hele fijne studio, met veel ruimte, airco en grote ‘kantine’. Gelukkig hadden we mooi weer, waardoor we ook buiten konden geniet van de zon. Onder leiding van studioeigenaar en Engineer Hans Ravestein en natuurlijk onze eigen dirigent Jan Bode, startten maandag 24 juni de eerste solisten. Op dinsdag en woensdag waren de bassen en tenoren aan de beurt. Het ging als een speer en in de loop van de woensdagmiddag stond alles van de mannen er al op.
De sopranen mochten zich daarom woensdagmiddag al om 15.00 uur melden in Hilversum. Even gauw zwaaien naar de mannen en hup, de studio in. Donderdagavond werd voor de sopranen het laatste nummer opgenomen. Nu is het de beurt aan de alten.
Met frisse moed startten zij de vrijdagmorgen en rond zaterdagmiddag was voor hun ook de laatste noot gezongen.
Tussen alle opnames door was er genoeg tijd om even te ‘relaxen’. Aan goede zorgen geen gebrek, want er stond altijd koffie, thee, koek en snoep klaar. Ook was er rond etenstijd voor de liefhebbers iets lekkers besteld. Zo was er een keer Chinees, een keer patat en een keer pizza. Ook Hans kon meegenieten van onze gezelligheid en al het lekkers. De week is voorbij gevlogen.
De maandag na de opnameweek was voor onze de laatste repetitieavond voor de zomerstop. We hebben gelijk al een aantal ruwe opnames beluisterd en wat klinkt dat al gaaf! Het bewerkte resultaat wordt natuurlijk nóg mooier. Ook hebben we iedereen bedankt die z’n handen uit de mouwen heeft gestoken tijdens de opname week.
We kijken terug op een geslaagde week, met veel gezelligheid, mooie liederen, spierpijn voor de dirigent en af en toe een serieuze noot! 

 

Zie pagina jubileumconcert voor de volledige fotoreportage.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.