Onze sopraan Femke is overleden

Gepubliceerd op 26 december 2018 om 20:15

Op zaterdag 22 december 2018 is onze sopraan Femke Nieuwenhuis overleden. Femke mocht maar 55 jaar worden. Na een moedige strijd tegen haar ziekte is zij in geloof en vertrouwen naar haar Hemelse Vader gegaan. Vrijdag 28 december 2018 wordt Femke, na de dankdienst voor haar leven, begraven in IJsselmuiden. Gospelkoor Reflection wenst de nabestaanden troost en sterkte met dit groot verlies. Lees verder ...

 

Aan ons laatste project "Experiencing God" heeft Femke nog voluit meegewerkt. Ze heeft ook bijgedragen aan de blog door op 6 maart 2018 te vertellen hoe zij God ervaart. De tekst is hieronder weergegeven:

 

God ervaren als het leven zwaar is

6 maart 2018

 

In het stuk Experiencing God komt de vraag wie God voor jou is heel dichtbij. God ervaren. Hoe is dat als je in je leven moeilijke dingen meemaakt. Als je te maken hebt met ernstige ziekte? Ook binnen ons koor zijn er leden voor wie dit helaas van toepassing is. Femke Nieuwenhuis vertelt hoe dit voor haar is.

 

“God ervaren vind ik op dit moment heel moeilijk. Ik weet dat Hij bij me is maar dat is vooral verstandelijk”, vertelt Femke. Ze strijd tegen kanker en is net weer begonnen met behandelingen. “Ik voel me vaak heel alleen in dit gevecht. Ik geef God de schuld niet van wat er gebeurt maar ik heb wel mijn vragen. Ik heb al zoveel meegemaakt. Ik voel me hierin soms gigantisch alleen ”

Femke vertelt dat de muziek die we zingen erg dicht bij komt en dat ze dit ook erg op zichzelf betrekt. In een van de nummers zingen we ‘I will never be the same again’, ik zal nooit meer dezelfde zijn. “Zo ervaar ik dat ook. Ik zal door de ziekte lichamelijk maar ook geestelijk nooit meer dezelfde zijn. Dat vind ik lastig en God voelt dan ver weg. Niet vragen ‘waarom’. Ik weet dat God een bedoeling heeft met alles al snap ik dit niet. Dat maakt ook dit muziekstuk voor mij heftig.”

Dat God wel bij haar is en voor haar zorgt, merkt Femke in andere dingen. “Ik kan goed slapen en ben ook rustig. Dat is iets waarvan ik zeker weet dat het bij God vandaan komt. Of als er zomaar een lied in me naar boven komt. ‘Op bergen en in dalen, ja overal is God’ bijvoorbeeld. Een lied dat ik eigenlijk nooit zingt. Als dat dan zomaar bij me boven komt, weet ik dat dit van God komt.”

De muziek is voor Femke confronterend en komt heel dicht bij. Toch kiest ze er voor om wel te zingen en ook mee te zingen tijdens de concerten. “Ik merk dat op koor mensen om me heen staan. Dat maakt dat ik deze liederen kan zingen.  Femke hoopt dat de mensen die komen luisteren tijdens het concert geraakt worden door wat we zingen. “De teksten die we zingen, de spreekteksten die gezegd worden. Doe er iets mee. Luister vooral goed naar de tekst. Voor mij is er geen twijfel dat God er is. Maar dat is geen garantie dat je geen moeilijke dingen mee zult maken.”

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.